purper 43
jaargang 7 2016
03

STEL JE EIGEN
PURPER

Wil je bijvoorbeeld weten welke artikelen over het thema ‘autisme’ tot nu toe zijn verschenen in alle Purpers Online? Zie je graag alle lunchwandelingen van Henk Eikholt nog eens op een rij? Of wil je weten of jouw collega wel eens in Purper heeft gestaan?


Gebruik de boekenkastfunctie. Klik op het icoontje in de vorm van het boek, zie werkbalk bovenin de pagina's. Tik je zoekterm in zoals ‘autisme’, ‘lunchwandeling’, of ‘Walter’ en stel heel simpel je eigen magazine samen. 

SAMEN

Scroll naar beneden om de artikelen te lezen

KORT
PURPER
ONTVANG PURPER THUIS
Extra service voor collega’s die op het werk geen tijd hebben om Purper te bekijken: abonneer je met je privé-emailadres op Purper. Voordeel: je hoeft thuis niet in te loggen bij Pro Persona, je kunt Purper makkelijker bekijken op je smartphone, tablet of laptop en ook het doorsturen naar vrienden en bekenden is een fluitje van een cent.

Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar purper@propersona.nl 

Wil je dit delen?
Wil je reageren?

Geestelijk verzorger Bauk Zondag bedacht het. Een kookboek, met recepten van ‘de mannen’ uit Nijmegen, Zeeland en Vught. Ter ere van het vijftigjarig bestaan. Het praten over eten blijkt een manier om iets over jezelf te vertellen, is de ervaring van Bauk. 

 

‘Het is een kapstok. Voor een gesprek over vroeger, over waar je vandaan komt. Herinneringen aan smaken en geuren, aan wat je lekker vond, aan wat je gelukkig maakte, aan wat je mist. Beland je in de gevangenis of in een tbs-kliniek, dan krijg je anders te eten. De herinnering vervaagt. Daarom kregen patiënten van de Pompestichting afgelopen zomer, tijdens de activiteitenweken, de kans om hun favoriete maaltijd te koken. De heerlijkste geuren verspreidden zich door het gebouw. Patiënten schoven aan, proefden en kwamen de dag er na weer terug.’ Bauk sprak met de koks over hun keuze en over hun speciale herinneringen. Resultaat: een boekje met vijftig gefotografeerde gerechten, inclusief anekdotes en recepten.’ 


Het eerste exemplaar wordt uitgereikt tijdens de jubileummarkt op 17 november aanstaande. Voor de koks en alle aanwezigen zijn er gratis exemplaren te verkrijgen. 

50 RECEPTEN
50 JAAR 

POMPESTICHTING

RONDNEUZEN
DIGITAAL

Zoeken op je telefoon, tablet of PC naar dat ene artikel of boek, dat is op korte termijn mogelijk door een heel nieuwe versie van de digitale Mediatheek. En, door een koppeling met YouTube zijn alle filmpjes van en over Pro Persona hier straks ook te vinden.

In de vernieuwde Mediatheek

Ook nieuw is de mogelijkheid om je via de mediatheek per e-mail te abonneren op digitale inhoudsopgaven van de door jou gewenste tijdschriften en relevant GGZ-nieuws. Medewerkers van de mediatheek bezoeken dit najaar de 

locaties van Pro Persona voor uitleg en coaching bij het opzetten van een goede zoekstrategie. 

IEDER MENS
RECHT OP
EEN GEZICHT

‘Ieder mens heeft het recht op een gezicht. Naar buiten toe hebben onze patiënten het gezicht van een dader, maar ze hebben meer gezichten. Ook die van slachtoffer.’ 

 

Het waren in 2014 de woorden van Geestelijk verzorger Marco Luijk 

zie: www.purperonline.nl/31/3. Zijn idee om mensen op de longstay-afdeling van de Pompestichting in Zeeland een gezicht te geven resulteerde uiteindelijk in 

88 indringende portretten.


Grote exposure

De portretten van kunstenaar Henk Hage (55) bleven niet onopgemerkt: na een expositie in Zeeland heeft het Valkhofmuseum in Nijmegen een expositie gewijd aan het project. De regionale en landelijke media-aandacht is daarbij groot geweest. 


Artistieke uitdaging

De uitdaging voor kunstenaar Henk Hage was een bijzondere: maak in een jaar tijd van 88 mensen een portret zonder dat ze herkenbaar in beeld worden gebracht. Henk Hage heeft de verhalen die hij hoorde tijdens het schilderen verzameld. Ze zijn in boekvorm verschenen bij uitgeverij Vantilt. 


Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mondriaanfonds. De expositie in het Valkhofmuseum duurt nog tot en met 4 december 2016. 

Portretten patiënten Longstay-afdeling Zeeland landelijk in de picture 

BRANDMEESTER
Pro Persona oefent een grootschalige ontruiming in Wolfheze. ‘Het was chaos,' zegt de ploegleider. ‘We oefenen om er van te leren,' zegt de brandweerman.
Sluitenvorige pagina'svolgende pagina's
Sluiten

Reactie

Stuur een reactie naar de redactie
Sluiten