purper 42
jaargang 7 2016
03

PURPER
STEL JE EIGEN

Wil je bijvoorbeeld weten welke artikelen over het thema ‘autisme’ tot nu toe zijn verschenen in alle Purpers Online? Zie je graag alle lunchwandelingen van Henk Eikholt nog eens op een rij? Of wil je weten of jouw collega wel eens in Purper heeft gestaan?


Gebruik de boekenkastfunctie. Klik op het icoontje in de vorm van het boek, zie werkbalk bovenin de pagina's. Tik je zoekterm in zoals ‘autisme’, ‘lunchwandeling’, of ‘Walter’ en stel heel simpel je eigen magazine samen. 

SAMEN
DE VEILIGHEID
WEEK VAN

Scroll naar beneden om de artikelen te lezen

KORT
PURPER
ONTVANG PURPER THUIS
Extra service voor collega’s die op het werk geen tijd hebben om Purper te bekijken: abonneer je met je privé-emailadres op Purper. Voordeel: je hoeft thuis niet in te loggen bij Pro Persona, je kunt Purper makkelijker bekijken op je smartphone, tablet of laptop en ook het doorsturen naar vrienden en bekenden is een fluitje van een cent.

Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar purper@propersona.nl 

Wil je dit delen?
Wil je reageren?
Thema: Goed Voorbereid Personeel 


Pro Persona doet weer mee aan de landelijke Week van de Veiligheid, van 10 tot en met 16 oktober 2016. Doel van deze week is om veiligheid extra onder de aandacht te brengen en iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid.


Het landelijk gekozen thema ‘Goed Voorbereid Personeel’ spitst zich bij Pro Persona toe op de onderwerpen suïcidepreventie en kindermishandeling. Op iedere locatie vindt in die week een passend programma plaats.


‘Iedereen vindt veiligheid belangrijk,’ zegt zorgmanager Harm Bos. ‘Het is een veelomvattend onderwerp, zowel gericht op cliëntenveiligheid als op medewerkersveiligheid. In de klinische zorg liggen de accenten weer anders dan in de ambulante zorg. 


Veiligheid is bij uitstek een thema dat zowel centraal als decentraal gevoed moet worden, het hele jaar door. We borgen de aandacht met behulp van de veiligheidsplatforms, waarin verschillende disciplines vertegenwoordigd zijn. De locatie Nijmegen heeft drie platforms. Daar bespreken we alle aspecten over veiligheid en ontwikkelen beleid en acties in de brede zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsbeleving, maar ook aan het terugdringen van dwang en drang, Arbo, BHV, brandveiligheid en het bespreken van (ernstige) incidenten. Zo verplichten we onszelf tot actie, dat is een goede zaak.’ 

VIA GLADIOLA VREUGDE
50 JAAR
POMPESTICHTING
Een jubileumontbijt voor medewerkers en patiënten markeerde afgelopen juni de aftrap van een reeks activiteiten in het kader van het vijftig jarig bestaan van de Pompestichting. Edo de Vries, directeur van de Pompestichting, speechte: 'We zijn er trots op dat we al 50 jaar zorgen dat mensen weer een goede plek in de maatschappij kunnen innemen. Dat doen we met elkaar: medewerkers, bewoners, patiënten en vrijwilligers. Daar gaan we de komende jaren dan ook mee door.’ 


Naast de verschillende feestelijkheden is er op donderdag 17 november 2016 een jubileummarkt voor relaties en oud-medewerkers.

Directeur Jeroen Kreuger liep zijn eerste Vierdaagse. Even mailen met Jeroen.


Hoe ging het?

Ik noem het een genade om dit te mogen doen. Dat ik een lijf blijk te hebben dat dit kan! Het was een tocht van extremen: hitte, zware regen en dreigend onweer. Ik voelde ook wel druk, nu binnen Pro Persona bekend was dat ik de tocht liep. Het zou me toch niet gebeuren...


Collega’s gezien?

Er liepen meer collega’s mee, onze Hans, Ina, Koos, Julia, Els en Neeke bijvoorbeeld. En, bij de finish op de Via Gladiola werd ik hartverwarmend ontvangen door verschillende Pro Persona-collega’s. Bovendien kreeg ik tijdens het lopen veel aanmoedigende telefoontjes en sms’jes. Echt een enorme steun!


Je ziet er fris en fruitig uit. Wat is je geheim?

Dat was schone schijn hoor. Wat ik toen nog niet wist, maar wel voelde was dat ik wondroos aan mijn linkervoet had opgelopen. Waarvoor ik in het weekend nodig aan de antibiotica moest. Maar wát een feest is die intocht! Ik had letterlijk kippenvel tot op mijn hoofdhuid. Het succes zat 'm voor mij in de aandacht voor de ene voet voor de andere zetten, dag na dag. Ik liep iedere dag aan één stuk door, inclusief mijn eet- en drinkmomenten. Daardoor was ik vroeg binnen en ontliep ik de ergste warmte. Zo kon ik ‘s middags mooi mijn inbox nog even leegmaken. Dat gaf weer ruimte.

SOCIALRUN
2016
De Socialrun is een non-stop estafetteloop voor het goede doel. De 555 kilometer wordt in het weekend van 23 tot 25 september in 48 uur gelopen. Iedere kilometer kan gesponsord worden, de opbrengst komt ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. 


Pro Persona doet weer mee met een team, bestaande uit (ex)cliënten, medewerkers, fysiotherapeuten, lopers, fietsers, een koksmaatje en chauffeurs. De voorbereidingen zijn van start gegaan: op 7 september is een mini-run van Nijmegen naar Arnhem en de captains zijn druk met de samenstelling van de teams, regelen van catering, overnachtingen en wisselpunten. 


Meer weten? 

Kijk op www.socialrun.eu (team Pro Persona) 

Sluitenvorige pagina'svolgende pagina's
Sluiten

Reactie

Stuur een reactie naar de redactie
Sluiten