purper 33
jaargang 6 2015
Door Arend-Jan Alberts
De allereerste studenten van de Pro Persona Academie hebben hun diploma binnen.

Na anderhalf jaar studeren en werken, ontvingen zij dinsdag 20 januari hun getuigschrift. Bestuursvoorzitter Ron Akkerman toonde zich een tevreden man: ‘Jullie zijn destijds begonnen aan een traject dat nog niet geheel helder was. Toch hadden jullie het lef om naar voren te stappen. Dat is knap, zeker in deze moeilijke tijden. Dat lef en jullie kwaliteiten hebben het traject tot een succes gemaakt. Jullie hebben de norm gesteld.

Ik ben heel erg trots op jullie!’


De Pro Persona Academie biedt onder andere deze talenten de kans om zich te ontwikkelen tot teamleider. Samen met in- en externe docenten, coaches en stagebegeleiders werkten de elf studenten van de eerste leergang toe naar hun nieuwe rol. Een belangrijke rol volgens Akkerman: ‘De tijden zijn veranderd. Willen wij ons als organisatie positief onderscheiden, dan hebben we jullie daar hard bij nodig. Jullie vormen straks -en eigenlijk nu al- de schakel tussen de doelstellingen van Pro Persona en de zorg die geleverd wordt door hulpverleners aan onze cliënten. Dat vraagt aandacht voor bedrijfsvoering én de zorg. Met ziel en zakelijkheid. Die met elkaar in balans brengen, is nu aan jullie. Met het hoogwaardige programma dat jullie hebben doorlopen, zijn jullie daar nu voor geëquipeerd.’


De bestuursvoorzitter gaf tijdens de feestelijke bijeenkomst aan dat er dit jaar een tweede leergang van start gaat in juni van dit jaar. Vanaf februari zal hiervoor worden geworven. Houd intranet in de gaten voor informatie over de procedure.

Hier vind je een korte impressie van de diploma-uitreiking en enkele reacties van geslaagden.


De gediplomeerden:

Suzan Eenink, Walter van Eldijk, Lindsay van Es, Jacqueline Gommans, Sonja Loman, Hendrik van de Mortel, Marloes de Bruijn- ter Stal, Marie-José Steinebach, Iris de Vries, Mark Wildekamp, Michiel de Wit.

ZWAAIT AF
09
EERSTE LICHTING TALENTEN
PRO PERSONA ACADEMIE
Sluitenvorige pagina'svolgende pagina's
Sluiten

Reactie

Stuur een reactie naar de redactie
Sluiten