purper 30
jaargang 5 2014
01
HET HISTORISCH MUSEUM
Een bord met de afbeelding van een hennepblad er op, inclusief rode verbodstreep.
Je kunt ze sinds kort tegen komen op verschillende plekken op het terrein in Wolfheze.
Dat roept reacties op: ‘Is dit nou wel nodig? Moet er echt een plaatje op zo’n bord staan?
Want dan krijg je pas echt zin in een joint!’ Voorzitter van de werkgroep Aanpak Middelenoverlast Henk van Norel licht toe:

‘We hebben niet de illusie dat het in Wolfheze door het plaatsen van deze borden 100% drugsvrij zal worden. Maar we willen wel een signaal afgeven. Dat het gebruik en verhandelen van drugs niet als normaal of onontkoombaar wordt beschouwd, maar onderwerp van gesprek moet zijn. Het maken van beleid rond dubbeldiagnoseproblematiek staat in Wolfheze en ook in Nijmegen hoog op de agenda. Dat gebeurt in twee werkgroepen. De eerste is gericht op het terugdringen van de overlast door het treffen van verschillende maatregelen. De tweede werkgroep stelt beleid op voor deze problematiek. Wat de borden betreft: we zullen de komende tijd gaan zien of het werkt. Ons doel: een veilige leefomgeving voor patiënten, medewerkers en omwonenden.’

DAG VAN DE VERPLEGING
Accreditatiepunten halen èn een feestje vieren, het kon allemaal tijdens de Dag van de Verpleging, dat samenviel met het vijfentwintigjarig bestaan van het Historisch Museum. Theatergroep De Firma Zorgbehang gaf vorm aan het thema ‘transparantie en geslotenheid’.
PURPER REACTIES
RTL BOULEVARD FILMT BINNEN POMPEKLINIEK
Het zou zo maar kunnen dat je hem hebt zien lopen: John van den Heuvel van RTL Boulevard. Senior communicatieadviseur Anouska van der Heijden vertelt waarom.
Sluitenvorige pagina'svolgende pagina's
Sluiten

Reactie

Stuur een reactie naar de redactie
Sluiten