purper 40
jaargang 7 2016
03

PURPER
STEL JE EIGEN

Wil je bijvoorbeeld weten welke artikelen over het thema ‘autisme’ tot nu toe zijn verschenen in alle Purpers Online? Zie je graag alle lunchwandelingen van Henk Eikholt nog eens op een rij? Of wil je weten of jouw collega wel eens in Purper heeft gestaan?


Gebruik de boekenkastfunctie. Klik op het icoontje in de vorm van het boek, zie werkbalk bovenin de pagina's. Tik je zoekterm in zoals ‘autisme’, ‘lunchwandeling’, of ‘Walter’ en stel heel simpel je eigen magazine samen. 

Met een gloednieuw magazine laat Pro Persona Research je kennismaken met het onderzoeksbeleid, dat de ambitie heeft de zorg permanent te verbeteren. Inmiddels zijn er acht hoogleraren en een lector verbonden aan Pro Persona, die hun onderzoeksprogramma’s stevig hebben verankerd in zowel de academische praktijk als in de zorgpraktijk. Dat dit tot een mooi resultaat leidt, bevestigt de TOPGGz-erkenning van twee behandelafdelingen: Twee behandelafdelingen: Overwaal, centrum voor angststoornissen en het Expertisecentrum Depressie.


Wil je meer informatie over het Research magazine? Stuur een e-mail naar a.vosters@propersona.nl

HOOGLERAAR
SAMEN
BEA TIEMENS
LEF
LENTE

Scroll naar beneden om de artikelen te lezen

Noem het durf, noem het moed. Zeggen waar het op staat, weten wat je belangrijk vindt, het lef om nieuwe dingen aan te gaan. De energie van het voorjaar stimuleert onze daadkracht. Dat onze organisatie bol staat van lefverhalen, blijkt uit deze Purper.

De redactie wenst je lees- en kijkplezier!  

PRO PERSONA

Op een digitaal presenteerblaadje: het jaar 2015 in beeld. Met behulp van mooie interviews, filmpjes en infographics een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, verteld door onze eigen cliënten en medewerkers. 

Ga hier naar het jaarbeeld

KORT
PURPER
Wil je dit delen?
Wil je reageren?
Wil je dit delen?
Wil je reageren?
Wil je dit delen?
Wil je reageren?
DE PRAKTIJK VAN DE
CRISIS BEOORDELINGS KAMER
Ze gaan meestal direct naar het politiebureau: mensen die overlast veroorzaken, maar geen strafbaar feit hebben gepleegd. Pro Persona beschikt sinds november 2014 over een Crisisbeoordelingskamer (CBK). Deze kamer, gevestigd op onze locatie in Ede, is bedoeld om mensen in acute psychische nood passend op te vangen en te beoordelen. 

Pro Persona opent voorjaar 2016 een tweede Crisisbeoordelingskamer in Arnhem. 

JAARBEELD 2015
Senior onderzoeker Bea Tiemens is met ingang van 1 april 2016 benoemd als hoogleraar ‘Evidence based practice in mental health care’. De leerstoel is van Indigo, een instelling voor Basis GGZ waarvoor Bea ook werkzaam is en is ingesteld aan de Radboud Universiteit in Nijmegen bij de Faculteit Sociale Wetenschappen.
ETEN EN DRINKEN:
EEN 7,1

In de afgelopen maanden hebben 456 cliënten van Pro Persona meegewerkt aan een enquête, waardoor zij hun mening konden geven over het eten en drinken. Gemiddeld genomen hebben de cliënten de voeding gewaardeerd met het cijfer 7,1. Ron Elbers, beleidsadviseur Facilitair Service Centre: ‘Met de vraagstelling in de enquête zijn we er van uitgegaan dat de tevredenheid niet alleen wordt bepaald door de kwaliteit van de producten, maar ook door omgevings- en gedragsfactoren. Zo blijkt de sfeer eromheen heel bepalend. Ook is het belangrijk hoe de maaltijd geserveerd wordt. Een plastic bak op tafel die zo uit de oven komt, blijkt veel cliënten tegen te staan. Verder zijn we er van overtuigd dat we nog creatiever kunnen omgaan met de mogelijkheden op de afdelingen. Gezamenlijk eten en ook zelf koken wordt gewaardeerd door cliënten en zou waar mogelijk meer moeten worden toegepast. Op veel plekken loop het al erg goed, maar er is ook een ‘mindset’ nodig: De gedachte dat voeding erg belangrijk is en een primaire taak is binnen de zorg. Mijn overtuiging: meer aandacht voor voeding levert veel op.’ 


Meer informatie? r.elbers@propersona.nl

Wil je dit delen?
Wil je reageren?
Wil je dit delen?
Wil je reageren?
Sluitenvorige pagina'svolgende pagina's
Sluiten

Reactie

Stuur een reactie naar de redactie
Sluiten