purper 34
jaargang 6 2015
02

WEEK VAN DE
PSYCHIATRIE

Laat je meevoeren door de pluizen, dit nieuws wil je niet missen.

In Nijmegen werd vorige week stilgestaan bij de landelijke Week van de Psychiatrie, die dit jaar als thema had: ‘De psychiatrie op de schop...?! Van pillen en isoleren, naar herstel en participeren.’ Geestelijk verzorger Jan van der Wal stond stil bij het thema aan het begin van de week, tijdens een viering op zondag. In de dagen erna kregen alle afdelingen taart, reikte de Cliëntenraad de jaarlijkse Glansprijs uit en werd er feestelijk samen gegeten. 


Meer achtergrondinformatie over het thema van de week van de psychiatrie vind je hier 

In februari organiseerde het FACT-team Veenendaal samen met Kwintes en Victas een ‘sociale kaart live’. Alle organisaties in Veenendaal die iets doen op het gebied van zorg en begeleiding van kwetsbare bewoners werden uitgenodigd. Het doel: ontmoeten en verbindingen leggen, zodat de zorg zo effectief en klantvriendelijk mogelijk kan zijn.


Het speeddaten was een succes. Bijna honderd vertegenwoordigers van verschillende instellingen kwamen kennismaken en spraken elkaar maximaal vijf minuten. ‘Speeddaten is een heel leuke manier om hulpverleners te ontmoeten die je normaal niet spreekt, of van wiens bestaan je niet eens afwist,’ zegt een deelnemer. Er werden veel visitekaartjes uitgewisseld en afspraken gemaakt. Conclusie na afloop: dit mag een jaarlijks terugkerend evenement worden.

SPEEDDATEN
IN VEENENDAAL
PRO PERSONA
DE WERELD VAN

Wist je dat je op Youtube niet alleen muziekfragmenten of opmerkelijke filmpjes kunt vinden, maar ook informatieve beelden van het werk bij Pro Persona? Op het eigen Youtube-kanaal van Pro Persona staan onder meer ervaringsverhalen, informatie over locaties en zorgprogramma’s, kun je uitleg vinden over de werking van de ROM en het belang van medicatieveiligheid. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje!

SPOT
DE PLUIS

Reclame maken doen we natuurlijk niet, maar in de serie ‘Spot de Pluis’ werd deze gezien in een kleding- en cadeauartikelenwinkel door Sandra Huygens -Tholen. Ook een pluis gezien? Laat het ons weten! 


purper@propersona.nl 

LEKKER
GESLAPEN?

Een nachtje niet zo best slapen is geen ramp. Maar als het langdurig niet goed lukt, kan het je leven aardig beïnvloeden. Bijvoorbeeld door concentratieproblemen, somberheid, een kort lontje of gewichtstoename. Niet voor niets is er binnen Pro Persona veel aandacht voor slapen. We doen onderzoek naar slaapgedrag, geven slaapcursussen aan cliënten en roosteren zorgvuldig de diensten voor onregelmatige werkers in de zorg, opdat ze maar goed slapen.


In deze Purper Online drie verhalen over slapen. Doe er je voordeel mee!


Namens de redactie,

Hanneke Sizoo,

hoofdredacteur


OP PAD MET
DE ONDERNEMINGSRAAD

De Ondernemingsraad geeft graag een kijkje in de keuken. Op die manier krijg je inzicht in wat OR-leden doen en wat onder meer tot hun takenpakket hoort als zij eind maart zijn verkozen. Wil je weten hoe de Ondernemingsraad contact zoekt en houdt met haar achterban? Ga dan via dit filmpje mee op pad.

WIL JE PURPER BLIJVEN ONTVANGEN
stuur dan een mail naar 

purper@propersona.nl

Sluitenvorige pagina'svolgende pagina's
Sluiten

Reactie

Stuur een reactie naar de redactie
Sluiten